miercuri, 20 februarie 2008


Colinde pentru copiii din Pietroasa
de Dana Depta 22 decembrie 2007


Foto: Romică Lăpuşte
Un grup de elevi din clasa XII C de la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" din Cluj le-au făcut o bucurie înaintea Crăciunului celor şase copii care învaţă la Şcoala din Pietroasa. Liceeni le-au dus sâmbătă cadouri elevilor de la ţară, banii care au fost strânşi din donaţii.
De trei ani încoace, elevii de la "Racoviţă" şi-au făcut un obicei: acela de a colinda în centrul oraşului pentru a strânge bani pentru cauze umanitare. Liceenii au ieşit vineri la colindat, iar sâmbătă dimineaţa aveau deja darurile pregătite pentru elevii din satul Pietroasa. "Sunt doar şase copii la şcoala cu clasele I-IV din Pietroasa, iar noi ne-am hotărât ca anul acesta să le ducem lor cadouri după ce am aflat de situaţia lor de la tatăl unei colege", explică Dan Todean, unul dintre colindători.
Cu banii adunaţi şi apelând la donaţii, tinerii au putut să le ofere celor mici îmbrăcăminte, jucării, dulciuri şi rechizite. "Profesoara noastră de sport, de exemplu, a donat nişte cozonaci", adaugă Dan. Fiecare dintre cei şase copii a primit astfel câte două pachete, toate fiind obţinute de liceeni într-o oră de colindat.

Un comentariu:

toad spunea...

era DOMNU profesor de educatie fizica... :-s